Naslovnica » Novosti

Novosti

Završna konferencija o tri projekta Hrvatskog centra za razminiranje

Završna konferencija o tri projekta Hrvatskog centra za razminiranje

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Hrvatski centar za razminiranje 28.studenoga i 8.prosinca 2016.godine potpisali su tri Ugovora o bespovratnim sredstvima u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Razminiranje područja uz granicu s Bosnom i Hercegovinom u Ličko-senjskoj županiji“ te projekta pod nazivom „Razminiranje socio-ekonomske infrastrukture u Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji. U Zagrebu je tim povodom održana završna konferencija navedenih projekata. Kroz spomenute projekte ukupno je razminirano 5.768.020 četvornih metara minski sumnjivih područja Ličko – senjske i Sisačko – moslavačke županije. Projektom u Ličko-senjskoj županiji razminirano je ukupno 4.399.905 četvornih metara minski sumnjivog područja dok je projektom u Sisačko-moslavačkoj županiji uklonjena minska opasnost s područja ukupne površine 1.368.115 četvornih metara. Ukupna vrijednost spomenutih projekata iznosi 6.070.587,00 eura. Europska unija financirala je projekte s 5.159.999,80 eura, a ostatak od 910.587,20 eura Republika Hrvatska sredstvima državnog proračuna. Korisnik projekta je Hrvatski centar za razminiranje.

Opširnije
TV N1: Ravnatelj Petric o ulozi SAFU-a te EU fondovima i projektima

TV N1: Ravnatelj Petric o ulozi SAFU-a te EU fondovima i projektima

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric gostovao je u emisiji Studio live na televizijskom programu N1 na temu uloge SAFU u ugovaranju projekata i korištenju fondova EU u Hrvatskoj. Cijeli intervju možete pogledati u videozapisu.

Poveznica na videozapis: https://www.youtube.com/watch?v=HgSAip_GteQ

Izvor: http://hr.n1info.com/Vijesti

Opširnije
U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekata

U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekata

Za korisnike projekata iz Poziva Razvoj poslovne infrastrukture u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, u srijedu 7. veljače 2018. godine, održana je edukacija na temu „Izvještavanje i izmjene ugovora o bespovratnim sredstvima”.

Opširnije
Potpisano osam ugovora za EU projekte vrijedne 115 milijuna kuna

Potpisano osam ugovora za EU projekte vrijedne 115 milijuna kuna

Bespovratna sredstva dodijeljena su Kliničkoj bolnici Dubrava, Sveučilištu u Splitu te za realizaciju infrastrukturnih projekata ratom pogođenim područjima Benkovcu i Petrinji

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u srijedu 31. siječnja 2018. godine, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je osam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a događaju je prisustvovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić te pomoćnik ministrice za znanost i obrazovanje Stipe Mamić.

Opširnije
Povratak na vrh