Naslovnica » Novosti » Novo ulaganje od 60,7 milijuna kuna u izgradnju ceste Pučišća – Povlja na otoku Braču

Novosti

Novo ulaganje od 60,7 milijuna kuna u izgradnju ceste Pučišća – Povlja na otoku Braču

Novo ulaganje od 60,7 milijuna kuna u izgradnju ceste Pučišća – Povlja na otoku Braču

Danas je u Splitu potpisan ugovor za projekt „Izgradnja ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka“ čija je ukupna vrijednost 60,7 milijuna kuna. Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima u maksimalnom iznosu od 100% prihvatljivih troškova koji iznose već spomenutih 60,7 milijuna kuna.

Izgradnja dionice Pučišća – uvala Luka prva je faza projekta "Rekonstrukcija i izgradnja ceste Supetar – Pučišća – Povlja – Sumartin" u sklopu drugog poziva za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa, a realizacijom ove faze izgraditi će se prometnica na dionici Pučišća – Povlja ukupne duljine 4,8 km.

Glavna otočna luka i jedina od županijskog značaja je luka Supetar na otoku Braču koja na liniji Split - Supetar ima najprometniju trajektnu liniju prema broju putnika i drugu najprometniju liniju prema broju vozila što ukazuje na važnost i značaj prometne povezanosti za stanovništvo.

Realizacijom projekta direktno će se utjecati na bolju prometnu povezanost općina koje se nalaze na istočnom području otoka s glavnom lukom i otočnim središtem – Supetrom, smanjenje vremena putovanja, poboljšanje cestovne infrastrukture te bolju dostupnost javnih usluga u udaljenim administrativnim središtima što će doprinijeti održivom razvoju i kvaliteti života na lokalnoj razini. Projekt ima pozitivan učinak i na smanjenje zakrčenosti luke.

Sve novosti
Povratak na vrh