Naslovnica » Novosti » Potpisan novi ugovor kojim se nastavlja obnova osječke Tvrđe

Novosti

Potpisan novi ugovor kojim se nastavlja obnova osječke Tvrđe

Potpisan novi ugovor kojim se nastavlja obnova osječke Tvrđe

U muzeju Slavonije u Osijeku svečano je potpisan ugovor o razvoju i unaprjeđenju osječke Tvrđe. Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric te u ime korisnika osječki gradonačelnik, Ivan Vrkić.

Riječ je o najvećem pojedinačnom projektu u sklopu ITU Urbane aglomeracije Osijek vrijednom 90 milijuna kuna, od čega su 65 milijuna iz EU fondova, dok će 25 milijuna doći iz domaće komponente.

Projekt će trajati četiri godine, a riječ je o ogromnom prostornom obuhvatu koji će pokriti čak 30.000 m2 i uključit će sveobuhvatnu obnovu Tvrđe: oborinsku kanalizacijsku mrežu, telekomunikacijsku mrežu, elektroenergetsku mrežu, postavljanje nove ekološki prihvatljive LED javne rasvjete te kompletnu obnovu svih ulica, pješačkih staza i trgova u starom dijelu grada.

Gradonačelnik Vrkić istaknuo je kako je riječ o trećem velikom projektu obnove u Tvrđi, nakon što su započeli radovi na objektu obnove Stare pekare i Trgu Vatroslava Lisinskog. Samo u obnovu Tvrđe do sada je uloženo više od 170 milijuna kuna, a kada se tome pribroje i ostali projekti u gradu, radi se o više od milijardu kuna.

 

Izvor: http://www.osijek031.com/

Sve novosti
Povratak na vrh