Naslovnica » Novosti » Potpisano 11 ugovora za projekte vrijedne više od 31 milijun kuna

Novosti

Potpisano 11 ugovora za projekte vrijedne više od 31 milijun kuna

Potpisano 11 ugovora za projekte vrijedne više od 31 milijun kuna

U srijedu 20. prosinca 2017., ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric potpisali su 11 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a događaju je prisustvovala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti više od 31 milijun kuna iz područja e-usluga, kulturne baštine, intervencijskih planova za ratom pogođena i deprivirana područja te socijalnih usluga, od čega su više od 30 milijuna kuna (95%) bespovratna sredstva iz EU fondova.

Projekti potpisani iz područja kulturne baštine namijenjeni su obnovi i revitalizaciji kulturne baštine koji doprinose društveno-gospodarskom razvoju putem povećanja broja zaposlenih i razvoja turističke ponude.

Ulaganjem u razvoj e-usluga javne uprave trebala bi se povećati razina komunikacije građana s ustanovama elektroničkim putem, kao i razina dostupnosti i transparentnosti podataka javne uprave.

Cilj projekata iz područja socijalnih usluga je pružanje podrške procesu deinstitucionalizacije u Republici Hrvatskoj putem investiranja u infrastrukturu i opremljenost prostora centara za socijalnu skrb.

Svrha intervencijskih planova za revitalizaciju ratom pogođenih područja je održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija pet depriviranih pilot područja s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

Potpisani su sljedeći ugovori:

 • Uspostava informacijskog sustava u funkciji jedinstvene informacijske točke i katastra infrastrukture (e-katastar infrastrukture),
 • Valorizacija kulturne baštine i brendiranje turističke destinacije Općine Lekenik,
 • FOR CRES – Franjevci za objedinjeni razvoj Cresa,
 • Integrirani program Starogradskog polja,
 • Integrirani razvojni projekt obnove i turističke valorizacije kulturno-povijesnog nasljeđa biskupa Josipa Jurja Strossmayera:- I. faza: Izrada pripremne dokumentacije,
 • Lauba- kuća za ljude i umjetnost,
 • Revitalizacija obrambenih utvrda grada Korčule ,
 • Izrada projektne dokumentacije za projekt Tržnice u gradu (1RP1),
 • Uspostava GIS-a u Gradu Petrinji i jačanje ljudskih kapaciteta Grada Petrinje za potrebe provedbe Intervencijskog plana - Petrinjski novi horizont-„New horizon for Petrinja“ (PP2) ,
 • Dovršetak gradnje Kulturnog centra Roma Baranje,
 • Unaprijedimo život u zajednici.
Sve novosti
Povratak na vrh