Naslovnica » Novosti » U Solinu uručen ugovor za gotovo 33 milijuna kuna vrijedan projekt Otvorene ljetne pozornice urbane aglomeracije Split

Novosti

U Solinu uručen ugovor za gotovo 33 milijuna kuna vrijedan projekt Otvorene ljetne pozornice urbane aglomeracije Split

U Solinu uručen ugovor za gotovo 33 milijuna kuna vrijedan projekt Otvorene ljetne pozornice urbane aglomeracije Split

Ministar regionalnoga razvoja i fondova europske unije, Marko Pavić i ravnatelj SAFU-a, Tomislav Petric u Solinu su svečano uručili ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Otvorene ljetne pozornice urbane aglomeracije Split” koji se financira iz ITU mehanizma. Ugovor je u ime korisnika - Grada Solina, preuzeo gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Cilj ovog gotovo 33 milijuna kuna vrijednog projekta od čega je skoro 28 milijuna kuna bespovratnih sredstava, je izgradnja, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica, popratnih objekata i sadržaja za kulturno turističku namjenu na ukupno 8 različitih lokacija u gradovima Solinu, Trogiru, Kaštelima i Omišu te općinama Klis, Dugopolje i Lećevica. Bespovratna sredstva dodijeljena za obnovu kulturne baštine, integracijom različitih kulturnih komponenti i povezanih zabavnih aktivnosti, doprinijet će održivom razvoju i prepoznatljivošću turističke destinacije na lokalnoj razini.

Projektom se uređuju ljetne pozornice u 7 jedinica lokalne samouprave, na lokacijama: Utvrda Gradina, Solin, Kulturni centar, Solin, Ljetna pozornica-tvrđava Klis, Uređenje ljetne pozornice na „Starog groblja“ u Omišu, Uređenje ljetne pozornice uz crkvu sv. Roka u Dugopolju, Uređenje ljetne pozornice u Dudanovom parku u Kaštelima, Uređenje starih bunara u Radošiću u Lećevici te Ljetna pozornica u staroj gradskoj jezgri u Trogiru.

Sve ljetne pozornice bit će pristupačne za posjetitelje svih kulturnih događaja u ovim gradovima i općinama.

Sve novosti
Povratak na vrh