SAFU | Središnja agencija za financiranje i ugovaranja

Vijesti

31list

Održano predavanje „Uvod u Praktični vodič kroz procedure ugovaranja pomoći EZ trećim zemljama"

Predavanje pod nazivom „Uvod u Praktični vodič kroz procedure ugovaranja pomoći EZ trećim zemljama" održano je danas u prostorima Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU za djelatnike Jedinica za provedbu projekata, u sklopu tijela državne uprave.

Kako se Vodič Europske komisije kroz procedure i pravila za nabavu i ugovaranje primjenjuje za ugovore u sklopu pomoći EZ trećim zemljama, među koje spada RH, projekti financirani iz pretpristupnih fondova također podliježu istim pravilima.

Naime, umjesto Zakona o javnoj nabavi zemlje korisnice, za projekte iz EU fondova vrijede pravila Europske komisije. Praktični vodič kroz procedure ugovaranje u primjeni je od početka 2001., no zadnje izmjene stupile su na snagu u prosincu prošle godine.

Ines Gruica, viša savjetnica, objasnila je polaznicima predavanja kako se služiti PRAG-om, te koja pravila i procedura ugovaranja vrijede za pojedinu vrstu ugovora, bilo da je riječ o nabavi opreme, pružanju usluga, izvođenju radova ili okvirnim ugovorima.

Dokumenti:

Uvod u PRAG
Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541