Preskoči na sadržaj

Bilten br. 1/2018

Uvodna riječ

Uvodna riječ

Dragi korisnici,

htio bih vam, prije svega, zahvaliti na vašem trudu i suradnji pomoću kojih smo ostvarili izvanredne rezultate u proteklom razdoblju. Nakon uspješne 2017. godine, početak 2018. godine obilježili smo i desetom godišnjicom rada Središnje agencije. 

Suradnja s vama, korisnicima projekata, međusobno uvažavanje i timski rad u kombinaciji s dugogodišnjim iskustvom zaposlenika SAFU-a u provedbi EU programa temelji su SAFU-a na koje sam neizmjerno ponosan. Iz godine u godinu smo zajedno s vama uspješno rješavali zadatke i izazove s kojima se svakodnevno susrećemo. U 10 godina postojanja agencije potpisali smo ukupno 1810 ugovora ukupne vrijednosti više od 23 milijarde kuna, a od toga samo u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ 293 ugovora ukupne vrijednosti oko 16 milijardi kuna. Organizirali smo i proveli više od 970 predavanja i radionica te educirali preko 19.000 polaznika.  U proteklom desetljeću smo uvijek bili na raspolaganju našim korisnicima za sva pitanja i eventualne poteškoće tijekom provedbe, a podršku ćemo vam nastaviti pružati i u narednim razdobljima. 

U 2017. smo godini zabilježili dosada najveći uspjeh u potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – potpisana su 194 ugovora u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ ukupne vrijednosti više od 12,6 milijardi kuna. U prva tri mjeseca 2018. godine potpisali smo 22 ugovora ukupne vrijednosti više od 395,5 milijuna kuna pa vjerujem da ćemo u suradnji s vama i u ovoj godini ostvariti dobre rezultate.

U prvom ovogodišnjem broju biltena možete čitati o financijskom izvješćivanju kod provedbe EU projekata. Uz pomoć osnovnih smjernica koje navodimo u Temi broja možete saznati kako se pripremiti za uspješno financijsko izvješćivanje te na koji način vi, kao korisnici, možete pridonijeti olakšanju financijskog izvješćivanja. Donosimo i pregled najčešćih pogrešaka kod financijskog izvješćivanja i savjetujemo na što je važno obratiti pozornost kako bi se spriječile moguće poteškoće i izbjegli dodatni troškovi.

Svim korisnicima projekata i zaposlenicima Središnje agencije čestitam na dosadašnjim ostvarenim rezultatima i želim uspjeh u daljnjoj provedbi projekata te ostvarenje svih projektnih ciljeva!

S poštovanjem,

Tomislav Petric, ravnatelj

Bilten
Povratak na vrh