Preskoči na sadržaj

Bilten br. 3/2018

Uvodna riječ

Uvodna riječ

Dragi korisnici,

u proteklom smo razdoblju zajedno s vama podijelili važne trenutke nekih naših najvećih projekata. 

Počela je gradnja Pelješkog mosta, našeg najvećeg projekta u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ čija ukupna vrijednost iznosi više od 4 milijarde kuna. Uspješno je završen projekt izgradnje mosta kopno – otok Čiovo koji je u promet pušten u srpnju ove godine. Osim izgradnje velikih projekata iz područja prometa, obilježen je i početak gradnje studentskog doma u Dubrovniku kojim će se osigurati smještaj za 503 studenta te je u okviru projekta „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak“ potpisan ugovor o dodjeli gotovo 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavu mega računala koje je deset do dvadeset puta jače od postojećih kapaciteta u Hrvatskoj.

Predstavnici SAFU-a sudjelovali su na najvećem okupljanju EU stručnjaka u Hrvatskoj, konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“, na kojem su održali predavanje „SAFU provjere postupaka nabave i primjeri najčešćih pogrešaka“ te su tijekom cijelog trajanja konferencije bili na raspolaganju za pitanja korisnika i drugih sudionika konferencije. Predstavnici SAFU-a predstavili su aktivnosti SAFU-a tijekom 2018. godine; dali su pregled ex-ante i ex-post provjera i najčešćih pogrešaka. Cijelu prezentaciju možete pregledati i preuzeti ovdje.

Samo u proteklom tromjesečju 2018. godine potpisali smo 52 nova ugovora te na kraju mjeseca rujna ukupno u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ brojimo 398 projekata ukupne vrijednosti više od 20 milijardi kuna. Najviše projekata dosad u 2018. godini imamo iz područja zaštite okoliša i održivosti resursa, dok su oni s najvećim iznosom ukupne vrijednosti iz područja povezanosti i mobilnosti. S obzirom na to da je SAFU trenutno u fazi provedbe projekata ukupne vrijednosti gotovo 20 milijardi kuna, zaposlenici SAFU-a su vam na raspolaganju za sva pitanja i eventualne nedoumice tijekom provedbe. Upravo iz tog razloga, tema ovog broja jest provedba infrastrukturnih projekata. Isto tako, u rubrici „Vi imate riječ“, korisnik općina Medulin podijelio je svoja iskustva u provedbi projekta „Arheološki park Vižula“ te istaknuo nekoliko ključnih savjeta za druge korisnike.

Ovom vam prilikom zahvaljujem na povjerenju i dosadašnjoj suradnji, vjerujem da ćemo uspješne rezultate nastaviti ostvarivati i u budućim razdobljima!

S poštovanjem,

Tomislav Petric, ravnatelj

Bilten
Povratak na vrh