Preskoči na sadržaj

Bilten br. 4/2020

UVODNA RIJEČ

UVODNA RIJEČ

Dragi korisnici,

završila je po mnogočemu neobična 2020. godina, no unatoč brojnim izazovima za sve nas, nastavili smo s provedbom postojećih te ugovaranjem novih projekata. 

Tako smo tijekom 2020. godine s korisnicima ugovorili 319 novih projekata, što je najveći broj ugovorenih projekata u jednoj godini, čime smo, u okviru OPKK, došli do 1000 ugovora i 42 milijarde vrijednih projekata diljem Hrvatske. Među najvrjednijim projekatima koje SAFU provodi svakako je najpoznatiji EU projekt - izgradnja Pelješkog mosta, kao i obnova željezničke infrastrukture te nova ulaganja u znanost i zdravstveni sustav. Značajan broj projekata odnosi se i na razvoj poduzetništva, modernizaciju obrazovanja, uspostavljane e-usluga, uvođenje širokopojasnog interneta u manje razvijena područja, obnovu kulturne i prirodne baštine, ulaganja u prometnu i lučku infrastrukturu te projekte deinstitucionalizacije.

Kao i u svakom aspektu naših života, morali smo se prilagoditi novonastaloj epidemiološkoj situaciji u protekloj godini, te smo organizirali online edukacije za naše korisnike koje su, iako ne mogu zamijeniti kontakt uživo, bile jako dobro prihvaćene. Održano je 46 edukacija za korisnike bespovratnih sredstava, što je porast od čak 15 % u odnosu na 2019. godinu, a na kojima je sudjelovalo više od 800 predstavnika korisnika. U 2021. godini nastavljamo s online edukacijama te se nadamo što skorijem povratku organizaciji i provođenju edukacija uživo.

Uz edukacije za korisnike, također jedan od instrumenata pomoći našim korisnicima kako bismo olakšali proces provedbe projektnih aktivnosti ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, jest i redovito objavljivanje i ažuriranje dokumenta i uputa za korisnike koje izrađuju SAFU stručnjaci, a posljednja takva uputa odnosi se na Jednostavnu nabavu i njezinu provjeru.

Hvala svim našim korisnicima na dosadašnjoj suradnji, nije uvijek bilo lako, no partnerskom suradnjom riješili smo mnoge poteškoće, završili brojne vrijedne projekte te se radujem zajedničkoj suradnji i novim projektima u 2021. godini!

                                                                                                                      Tomislav Petric

                                                                                                                      ravnatelj SAFU-a

Bilten
Povratak na vrh