Naslovnica » Novosti » Novi projekti ulaganja u zdravstvo na području Splita

Novosti

Novi projekti ulaganja u zdravstvo na području Splita

Novi projekti ulaganja u zdravstvo na području Splita

U prostorijama KBC-a Split svečano su uručena dva ugovora ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna za projekte poboljšanja primarne zdravstvene zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji i tehničke pomoći KBC-u Split za izradu kvalitetne dokumentacije koja je potrebna za realizaciju novih strateških projekata KBC-a poput izgradnje Centra za akutnu medicinu s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom i Zavod za hitnu medicinu, te Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu.

Ugovore kojima se dodjeljuje gotovo 34 milijuna kuna bespovratnih sredstava dodijelili su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric.

Uz korisnike, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i ravnatelja KBC-a Split, Julija Meštrovića, svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara uz druge cijenjene uzvanike.

Tijekom svog obraćanja ministar Pavić je istaknuo da je županija dosad ugovorila 3,1 milijardu kuna projekata od čega je 1,2 milijarde kuna na području Splita.

„To znači da EU fondovi stvarno mijenjaju Hrvatsku, mijenjaju županiju, mijenjaju Dalmaciju jer omogućavaju bolji pristup zdravstvu, bolje školstvo i javne usluge“, izjavio je ministar i najavio skorašnje potpisivanje ugovora za transfuzijski centar KBC-a vrijedan oko 50 milijuna kuna.

Ravnatelj SAFU-a, Tomislav Petric je pak u svom obraćanju istaknuo dobru suradnju s oba korisnika ( Splitsko-dalmatinskom županijom i KBC-om Split) koju SAFU ima na već ranije ugovorenim projektima s njima te je izrazio zadovoljstvo tijekom kojim ide provedba tih projekata.

 

Izvor fotografije: https://dalmatinskiportal.hr/naslovnica

Sve novosti
Povratak na vrh