Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » Novi ugovori za zdravstveni sustav

Novosti

Novi ugovori za zdravstveni sustav

Novi ugovori za zdravstveni sustav

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric uručili su Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu zdravstva i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" za projekte iz područja zdravstva u vrijednosti od 73 milijuna kuna, od čega je gotovo 100 posto bespovratnih sredstava iz fondova EU. 

Ugovor "Ulaganje u učinkovitost i pristupačnost dnevne bolnice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" ukupne je vrijednosti 50 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iz fondova EU-a iznose 49,6 milijuna kuna. Vrijednost projekta Ministarstva zdravstva „Nova Proširena Grupa 1 - Opremanje dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija u skladu s popisom u Prilogu 10“ iznosi 23,75 milijuna kuna i u potpunosti je financiran sredstvima EU.

Ovi ugovori će pomoći Ministarstvu zdravstva i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" da nastave jačati s kapacitetima i opremom kako bi se osigurala što kvalitetnija zdravstvena skrb i usluga. Zahvaljujući EU fondovima cijeli zdravstveni sustav ugovorio je projekte u vrijednosti od preko tri milijarde kuna, a 2,7 milijardi je bespovratno.

Foto: Hina

Sve novosti
Povratak na vrh