Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » Ravnatelj Petric na proslavi Dana Općine Pitomača

Novosti

Ravnatelj Petric na proslavi Dana Općine Pitomača

Ravnatelj Petric na proslavi Dana Općine Pitomača

Povodom obilježavanja Dana Općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača kojoj su nazočili saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, župan Igor Andrović sa zamjenikom Marijem Klementom, zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, načelnik Općine Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bilje Zdenko Jumić, načelnici općina s područja županije i susjednih županija, gospodarstvenici i predstavnici udruga.

Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric čestitao je Dan Općine i blagdan Sv. Vida svim stanovnicima Pitomače i poručio: „Projekti Europske unije mijenjaju i Pitomaču, ali i druge općine i županije te se putem njih vidi koliko tko može doprinijeti. Općina Pitomača i Virovitičko-podravska županija zasigurno su primjer dobrog sinergijskog rada. Izuzetno mi je drago da sam sa svojim suradnicima i osobno sudjelovao u projektu SPEKTAR i projektu na Križnici koji idu svojim tijekom, odnosno već i vidimo njihov kraj.“

Zahvalio se na dosadašnjoj partnerskoj suradnji i dodao: “Veselim se onome što je tek pred nama – razvijanju svakog kraja“.

 „Općina Pitomača biser je Virovitičko-podravske županije“, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i naglasio: „Pitomača je Općina koja se brine i za najmlađe, ali i za one u trećoj životnoj dobi, za umirovljenike, za poljoprivredu i gospodarstvo i to je pravi put kako jedna općina treba funkcionirati te može biti uzor i primjer uspješnog rada ostalim općinama“.

Načelnik Općine Željko Grgačić predstavio je brojne općinske projekte i posebno istaknuo projekt koji SAFU provodi zajedno s Općinom: „Centar za posjetitelje Križnica, Interpretacijski centar rezervata biosfera Mura-Drava-Dunav vrijedan je više od 15,5 milijuna kuna i financiran je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija“.

SAFU je s korisnicima s područja Virovitičko-podravske županije dosad ugovorio 25 projekata ukupne vrijednosti 568,9 milijuna kuna od čega je 473,1 milijuna kuna financirano europskim sredstvima.

Izvori: Informativni centar Virovitica i Općina Pitomača

Sve novosti
Povratak na vrh