Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » Otvoren Adriatic Business Centre inkubator inovativnih ideja

Novosti

Otvoren Adriatic Business Centre inkubator inovativnih ideja

Otvoren Adriatic Business Centre inkubator inovativnih ideja

Premijer Vlade RH svečano je otvorio Adriatic Business Centar u Šibeniku, projekt poslovnog centra vrijedan 20 milijuna kuna namijenjen podršci malim i srednjim poduzetnicima te javnoj upravi u svim procesima i fazama poslovanja: od otvaranja poduzeća, komercijalizacije poslovanja, prijave na natječaje, pripreme projekata, marketinga, brendiranja i sl. Za projekt izgradnje ABC centra iz europskih fondova dobiveno je bespovratnih 20 milijuna kuna. Nositelj projekta Adriatic Business Centra je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a obuhvaća 36 ureda.

Na svečanom otvorenju Adriatic Business Centra (ABC) na šibenskom području Ražine, uz predsjednika Vlade RH  Andreja Plenkovića bili su i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. 

Šibensko-kninska županija dobila je suvremenu poslovnu zgradu za 50-tak poduzetnika, koja će postati inkubator inovativnih ideja. ABC centar generirat će nove vrijednosti za ovu županiju, stvarat će bitne preduvjete za izlazak poduzetnika na tržište, poticati unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika te poboljšati investicijsku i poduzetničku klimu", rekao je premijer Plenković. "Ovo je primjer uspješne revitalizacije neiskorištene infrastrukture", naglasio je Plenković, vezano za činjenicu da je Šibensko-kninska županija za ovaj projekt kupila napuštenu zgradu nekadašnje Prešaonice Tvornice lakih metala.

Izvor: HINA

Sve novosti
Povratak na vrh