Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » Počela izgradnja V. faze projekta "Greenway"

Novosti

Počela izgradnja V. faze projekta "Greenway"

Počela izgradnja V. faze projekta "Greenway"

Povodom obilježavanja početka radova na izgradnji državne biciklističke rute "Greenway", koja će unaprijediti turističku i rekreativnu ponudu Grada Zagreba, gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije. 

Projektom će se izgraditi biciklistička prometnica ukupne duljine 132 km, što uključuje i dodatnu opremu; rasvjetu, punjače za e-bicikle, odmorišta, parkirališta, info oznake i brojače prometa, a planira se i uređenje prilaza mostovima kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu.

Peta faza projekta, od ukupno devet, obuhvaća izgradnju biciklističke prometnica u duljini od 1665 metara, od Arene Zagreb do Savskog pješačko – biciklističkog mosta. Planirano izvođenje radova u ovoj fazi je tri mjeseca te će nastaviti prema ostalim zagrebačkim savskim mostovima, zaključno s Domovinskim mostom. 

„Vjerujem da će današnjim početkom izgradnje V. faze "Greenway-a", odnosno završetkom radova za 90 dana, svima biti jasnije o kakvom se iskoraku u budućnost radi te koliko je ovaj projekt važan za povratak rijeci Savi“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Cilj projekta je promicanje održive urbane i regionalne mobilnosti, podizanje sigurnosti prometa te osiguravanje bolje povezanosti biciklističkih prometnica na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 6.762.536,87 HRK.

Foto: HINA

Sve novosti
Povratak na vrh