Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

U SAFU odžane dvije edukacije za korisnike

U SAFU odžane dvije edukacije za korisnike

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije su u srijedu i četvrtak, 20. i 21. listopada 2021. godine, održane dvije edukacije za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Edukacija u okviru Poziva Financijskoj agenciji za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10: Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. održana je 20. listopada, dok je edukacija u okviru Poziva „Drugi poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa” održana 20. i 21. listopada. 

Opširnije
Radni sastanak u Pitomači

Radni sastanak u Pitomači

U Pitomači je održan radni sastanak između predstavnika SAFU-a na čelu s ravnateljem Tomislavom Petricem i nositelja projekta Općine Pitomače „Centar za posjetitelje Križnica - Interpretacijski centar Rezevata biosfere Mura-Drava-Dunav“  i nositelja projekta „Spektar“ tvrtke DRAFT d.o.o. Teme sastanka bile su investicije u provedbi projekta, odnosno problematika izvođenja radova, tehničkog pregleda i dozvola, opremanja i unutarnjeg uređenja i uređenja okoliša.

Opširnije
Završna konferencija projekta „Izgradnja ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac“

Završna konferencija projekta „Izgradnja ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac“

Održana je završna konferencija projekta „Izgradnja ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac“. Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao je svima onima koji su uspješno doveli projekt do njegova završetka.

"Ovaj završeni projekt je vrlo važan jer smo pokazali da možemo za zone koristiti ne samo nacionalna sredstva. Poduzetnička zona Antunovac, u kojoj koristimo EU sredstva, i dobro odrađen posao na njenom završetku nam je pokazatelj kako ćemo raditi i za sve ostale zone. Iskustvo i praksa koje imamo u provođenju projekata će nam pomoći da kvalitetno provedemo ostale projekte", rekao je gradonačelnik Kirin.

Okupljenima se obratila i voditeljica Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo Slađana Lazić koja je predstavila rezultate projekta. 

"U tri dionice naše nove Poduzetničke zone Antunovac je izvedena sva komunalna infrastruktura, poduzetnička aktivnost je pokrenuta, ispunjena nam je zona. Trenutno u njoj posluje 13 poduzetnika sa sveukupno 179 zaposlenih", zaključila je Lazić.

Opširnije
Zadar: Hitna pomorska medicinska služba postaje bogatija za šest brzih brodica

Zadar: Hitna pomorska medicinska služba postaje bogatija za šest brzih brodica

U luci Gaženica u Zadru u srijedu je potpisan ugovor o gradnji i opremanju šest brzih brodica za uspostavu hitne pomorske medicinske službe, vrijedan 76  milijuna i 440.000 kuna.

Ugovor, koji se  s 85 posto financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, potpisali su predstavnici Ministarstva zdravstva, kao nositelja projekta, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu.

Opširnije
Povratak na vrh