Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

U SAFU održana online edukacija na temu „Nepravilnosti”

U SAFU održana online edukacija na temu „Nepravilnosti”

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije je u srijedu, 15. rujna održana online edukacija za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova na temu „Nepravilnosti i najčešći problemi u provedbi projekta“ u okviru Poziva:

“ITU – Nikola Tesla poduzetnički centar (NTPC)”; “ITU-,,Zagreb za inovacije" StartUp Factory Zagreb - faza II”, “Provedba Intervencijskog plana Grada Benkovca, Knina, Belog Manastira i Općine Darda”, "Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu", "ITU - Obnova toplinarstva Grada Rijeke", "Poziv za sufinanciranje izgradnje obilaznice Apševaca i Lipovca – Sanacija opasnog mjesta na državnoj cesti D57", "Poziv za sufinanciranje podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića u Osijek", "ITU - Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb", "Poziv za sufinanciranje uvođenja inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području Grada Splita"; „Unaprjeđivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije - druga faza”.

Na edukaciji je sudjelovalo više od 30 predstavnika korisnika, a kroz edukaciju se nastojalo dodatno ukazati na značaj nepravilnosti kao i na najčešće probleme u provedbi projekata.

Edukaciju je održala Ena Knežević iz Ureda za pravne poslove i utvrđivanje nepravilnosti.

Opširnije
Ravnatelju Tomislavu Petricu Zlatna plaketa za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata

Ravnatelju Tomislavu Petricu Zlatna plaketa za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata

Zlatna plaketa Grada Virovitice za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata dodijeljena je Tomislavu Petricu, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

– Zahvaljujem Gradskom vijeću i gradonačelniku što su prepoznali moj rad i trud, jer sve što radim, uvijek radim sa srcem. Drago mi je da je Virovitica među prvih pet gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Europske unije. Gotovo cijeli svoj život se na neki način bavim projektima i europskim sredstvima pa mi je vijest o ovoj nagradi itekako uljepšala dan – rekao je Petric, te istaknuo kako mu je nagrada, koja dolazi upravo iz njegovog grada, posebno draga.

Tomislav je rodom iz Osijeka, a 2013. godine doselio je u Viroviticu te se zaposlio kao viši savjetnik za EU projekte u Virovitičko-podravskoj županiji i od tada niže uspjehe u poslovnom svijetu. Nakon godinu dana postaje ravnatelj Razvojne agencije Vidra te intenzivira njezin rad u području razvoja gospodarstva i poljoprivrede te energetske učinkovitosti. Tijekom svog rada u Razvojnoj agenciji Vidra radio je i sudjelovao u projektima važnim za razvoj grada Virovitice, a samim time i Virovitičko-podravske županije. Samo neki od njih su priprema projekta Panonski drvni centar kompetencija, projekt “Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom”, odnosno “Drava4Enjoy” te priprema projekta Centra za razvoj mliječnih proizvoda.

Opširnije
Prva ekspertna misija AZOP-ovog projektnog tima u Twinning projektu u Sjevernoj Makedoniji

Prva ekspertna misija AZOP-ovog projektnog tima u Twinning projektu u Sjevernoj Makedoniji

U razdoblju od 26.- 30. srpnja 2021. godine predstavnici Agencije za zaštitu osobnih podataka odradili su prvu ekspertnu misiju u okviru Twinning projekta „Pružanje potpore u implementaciji moderniziranog zakonodavnog okvira zaštite osobnih podataka“ u Sjevernoj Makedoniji.  Općeniti cilj projekta je unaprjeđenje područja zaštite osobnih podataka i nacionalnog sustava zaštite osobnih podataka u Sjevernoj Makedoniji u skladu s europskom pravnom stečevinom.

Opširnije
Povratak na vrh