Održana svečanost otvaranja Twinning light projekta u Sjevernoj Makedoniji u području ribarstva i akvakulture

U ponedjeljak 27. lipnja 2022. održana je u Skoplju svečanost otvaranja Twinning light projekta „Usklađivanje zakonodavstva i provedba pravne stečevine Europske Unije na području ribarstva i akvakulture u Republici Sjevernoj Makedoniji“. Projekt financiran sredstvima Europske unije započeo je 09. svibnja 2022. i zajednički ga provode Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Sjeverne Makedonije koje je ujedno i glavni korisnik projekta. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU u ovom projektu pruža administrativno-tehničku podršku u provedbi.

Tijekom svečanosti prisutnima se obratio Ministar Vlade Republike Sjeverne Makedonije g. Ljupcho Nikolovski koji je zahvalio Europskoj uniji na podršci kroz ovaj projekt. Uzvanicima su se obratili i voditelj Sektora za suradnju Delegacije EU u Republici Sjevernoj Makedoniji g. Alexandar Albu koji je naglasio da je ovo prvi Twinning projekt u području ribarstva u Republici Sjevernoj Makedoniji te hrvatska veleposlanica gđa Nives Tiganj u Republici Sjevernoj Makedoniji koja je istaknula podršku Republike Hrvatske Republici Sjevernoj Makedoniji u procesu integracije u europsku obitelj.

U ime države korisnice voditelj projekta je g. Abdilgafar Sinani, rukovoditelj Odjela za poljoprivredu korisničke institucije dok je gđa Mirta Novak voditeljica projekta iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske predstavila komponente projekta. Gđa Novak prezentirala je dosad ostvarene aktivnosti te istaknula kako je ostvarena odlična suradnja između stručnjaka obje države od početka provedbe projekta.

Istoga dana održan je i prvi sastanak Upravljačkog odbora projekta

Skip to content