Pravni kutak

Politika kolačića internetske stranice

Pravni kutak

Politika kolačića internetske stranice

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije

Verzija 2, rujan 2021. godine

Zagreb, Republika Hrvatska

Uvodne napomene

Dobrodošli na internetsku stranicu safu.hr(dalje u tekstu: „internetska stranica“)!

Mi smo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije sa sjedištem na adresi Ulica grada Vukovara 284, 10 000 Zagreb, OIB 11548277852 (dalje u tekstu: „Agencija“, „mi“, „naše“, „svoje“).

Ova Politika kolačića namijenjena je svim posjetiteljima, odnosno korisnicima internetske stranice i njezinih funkcionalnosti (dalje u tekstu: „korisnik“, „Vi“, „Vaš“, „Vaše“).

Ako imate pitanja u vezi naše internetske stranice, kao i pitanja u vezi ove Politike kolačića, slobodno nas možete kontaktirati putem sljedeće adrese elektroničke pošte: .

U ovoj Politici kolačića možete pronaći sve važne informacije o kolačićima koje Agencija koristi u vezi internetske stranice.

Agencija zadržava pravo u bilo kojem trenutku, iz bilo kojeg razloga, s ili bez posebne obavijesti, promijeniti ovu Politiku kolačića.

Kako bi uvijek bili upoznati s najnovijom i važećom verzijom Politike kolačića, molimo Vas redovito provjeravajte našu internetsku stranicu i Politiku kolačića.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu ili mobilnom uređaju kada posjećujete (koristite) internetske stranice.

Postoje različite vrste kolačića, no osnovna podjela kolačića je na:

  • kolačiće prema izvoru (kolačići prve strane i kolačići treće strane),
  • kolačiće prema trajanju (privremeni kolačići i trajni kolačići) te
  • kolačiće prema funkciji (tehnički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za oglašavanje i analitički kolačići).
Niže su navedeni kolačići prema funkciji koje koristi Agencija na internetskoj stranici. Uz točan naziv kolačića, navodi se i vrsta predmetnog kolačića po izvoru, njegovo trajanje te svrha. Molimo Vas da imate na umu kako, ako se koriste, tehničke kolačiće nije moguće isključiti, jer su predmetni kolačići nužni za funkcioniranje i rad internetske stranice. Tehnički kolačići ne pohranjuju nikakve Vaše osobne podatke putem kojih Vas se može identificirati. Druge tehnologije praćenja, osim kolačića, Agencija trenutno ne koristi na internetskoj stranici. U slučaju promjene kolačića koje Agencija koristi na internetskoj stranici, Agencija će Vas informirati na vrijeme i putem obavijesti na internetskoj stranici. Podatke prikupljene putem kolačića Agencija dijeli s pružateljima određenih usluga potrebnih Agenciji za izradu i funkcioniranje internetske stranice, kao i za korištenje određenih alata (funkcionalnosti) na internetskoj stranici. Primjerice, to su pružatelji usluga izrade i održavanja internetske stranice, pružatelji usluga oblaka, pružatelji usluga razvojnih platformi i slično. Kao korisnik internetske stranice slobodni ste upravljati kolačićima te mijenjati Vaše preference (odabire) u svakom trenutku putem Postavke kolačića , no onemogućavanjem određenih kolačića, moguće je da neke funkcionalnosti internetske stranice neće ispravno funkcionirati.

Funkcionalni kolačići

Br. 1

Naziv

pll_language

Vrsta po izvoru

Kolačić treće strane

Trajanje

Trajni kolačić (1 godina)

Svrha

Pohranjivanje jezičnih postavki

BR.

Naziv

Vrsta po izvoru

Trajanje

Svrha

1.

pll_language

Kolačić treće strane

Trajni kolačić (1 godina)

Pohranjivanje jezičnih postavki

Kolačićima možete upravljati po volji, odnosno možete ih prihvaćati (omogućavati), odbijati ili brisati (onemogućavati).

Na internetskoj stranici Agencije predmetnu kontrolu kolačića možete vršiti u POSTAVKAMA KOLAČIĆA.

Neki od načina kako još općenito možete upravljati kolačićima su npr. brisanjem povijesti pretraživanja iz svojeg internetskog preglednika, putem postavki za podešavanje kolačića i privatnosti na internetskim stranicama, podešavanjem svojeg internetskog preglednika da prihvaća ili odbija kolačiće i slično.

Skip to content