"2. Dani EU fondova"

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je 2. Dane EU fondova na prigodnoj svečanosti i pri tome istaknula: „  U korištenju pretpristupnih programa pomoći ostvaren je značajan napredak, pa smo tako do prošle godine imali potpisano oko 500 projekata u vrijednosti od oko 300 milijuna eura, a sada imamo potpisano više od 1000 projekata vrijednih oko 500 milijuna eura“.

Organizatori dvodnevnog informativno-edukativnog događaja 2. Dani EU fondova su Ministarstvo financija i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Događaj se organizirao kao nastavak naprošlogodišnji informativni događaj o mogućnostima korištenja EU fondova, koji je održan u travnju prošle godine u Muzeju Mimara, a koji je posjetilo oko 2.000 ljudi.

Ovogodišnji događaj za cilj je imao svim zainteresiranima pružiti sveobuhvatnu i stručnu informaciju o mogućnostima korištenja sredstava iz aktualnog IPA pretpristupnog programa kao i budućih EU fondova, koji će Republici Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju, te podijeliti stručna znanja i iskustvo vezano za pripremu i prijavu projekata s potencijalnim korisnicima EU sredstava.

Informiranje posjetitelja odvijalo se putem info – pultova gdje je informacije u dva dana zatražio veliki broj zainteresiranih građana. Besplatna, stručna predavanja bila su vezana uz pripremu i prijavu projekata, na njima je bilo više oko 1500 posjetitelja iz raznih institucija i organizacija. Predavanja su bila namijenjena potencijalnim korisnicima pretpristupnih sredstava: jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnog društva, visokoškolskim i obrazovnim institucijama, poljoprivrednicima te malom i srednjem poduzetništvu.

Prezentacije s predavanja možete preuzeti ovdje.

Skip to content