20 novih niskopodnih tramvaja, vrijednih 50 milijuna eura stiže u Zagreb

U Upravnoj zgradi Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET d.o.o.) održana je predaja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 20 niskopodnih tramvaja za ZET d.o.o., ukupne vrijednosti gotovo 50 milijuna eura, čije je financiranje osigurano u okviru poziva „C1.4. R4-I2 Modernizacija tramvajskog prometa“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Predaji Ugovora su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, v.d. ravnatelja SAFU Dragan Jelić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i direktor Trgovačkog društva ZET d.o.o. Marko Bogdanović.

„Zagreb  kao najveći hrvatski grad zahtjeva dodatna i značajna ulaganja u sve segmente, a pogotovo u prometnu infrastrukturu i Vlada RH to uvelike prepoznaje. Ovo je najveći pojedinačni projekt u NPOO i posebno me veseli što Zagreb kao europska metropola razvija ovakve projekte“, rekao je ministar Oleg Butković te najavio kako će i u Osijeku uslijediti isto potpisivanje.

Ministar Butković osvrnuo se i na prošlo operativno razdoblje, rekavši kako je obnovljen veći dio tramvajske infrastrukture u Zagrebu.

V.d. ravnatelja SAFU Dragan Jelić čestitao je ZET d.o.o. na još jednoj vrijednoj investiciji, zahvaljujući kojoj će se stanovnici grada Zagreba i svi posjetitelji voziti u 20 novih niskopodnih tramvaja, posebno prilagođenih osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

„Zahvaljujem svima na uspješnoj suradnji, hvala Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na izuzetno partnerskom odnosu te istim tempom nastavljamo i u novoj  financijskoj perspektivi, jer raduje nas svaka nova prijava, svaki novi projekt, svaka investicija koja koristi i služi našim sugrađanima“, poručio je Jelić.

SAFU je dosad potpisao ukupno četiri ugovora u okviru podkomponente C1.4. „Razvoj konkurentnog, energetski održivog i učinkovitog prometnog sustava“ iz NPOO, ukupne vrijednosti više od 818,3 milijuna kuna od čega je gotovo 626 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Skip to content