8 MILIJUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA IZGRADNJU POSLOVNE INFRASTRUKTURE

Cilj sheme dodjele bespovratnih sredstava za izgradnju poslovne infrastrukture je ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture, što će u konačnici rezultirati razvojem i jačanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranjem novih radnih mjesta, posebice u slabije razvijenim područjima. 

Kroz ovu shemu dodjele bespovratnih sredstava moguće je financirati sljedeće aktivnosti:

  • Razvoj nove i postojeće poslovne infrastrukture u postojećimposlovnim zonama
  • Osnivanje i razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i drugih potpornih institucija koje pomažu, okupljaju i servisiraju male i srednje poduzetnike
  • Razvoj i unapređenje javne turističke infrastrukture u području zdravstvenog, kulturnog i aktivnog turizma

Natječaj je namijenjen financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, lokalnih i regionalnih organizacija i trgovačkih društava u javnom vlasništvu te lokalnih i regionalnih turističkih zajednica, a bit će otvoren do 13. lipnja 2013. godine.

Potencijalnim korisnicima je na raspolaganju indikativan iznos od 8 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 325 tisuća eura do milijun eura. Financiranje projekta kroz navedeni natječaj maksimalno može iznositi 60 do 85% od ukupne vrijednosti projekta.

Natječaj je javno dostupan na internetskoj stranici SAFU safu.hr te na web stranicama Europske komisije tj. EuropeAida http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm

Sve informacije vezane uz prijavu na natječaj objavljene su na internetskim stranicama SAFU u dokumentu Upute za prijavitelje (Guidelines for grant applicants) objavljenom uz natječaj.

Osim toga, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirat će besplatnu, informativnu radionicu namijenjenu potencijalnim korisnicima natječaja. Detaljne informacije vezane uz radionicu također će biti objavljene na internetskim stranicama safu.hr.

Skip to content