S benkovačkim i kninskim poduzetnicima potpisani ugovori za razvoj poduzetništva

„Ukupno je u gradu Benkovcu ugovoreno preko 106 milijuna kuna različitih projekata, a danas potpisujemo 3,4 milijuna kuna. Najbitnije je da ti novci idu poduzetnicima za zapošljavanje na ovom području, to je možda najbolji način na koji europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i na koji način vama poduzetnicima omogućuju da ostanete na ovom području i otvarate radna mjesta žiteljima ovoga područja“, izjavio je ministar Pavić na dodjeli ugovora benkovačkim poduzetnicima.

Govoreći o tome kako fondovi Europske unije mijenjaju Hrvatsku i grad Benkovac, ministar je naglasio da je dovoljno prošetati gradom i vidjeti brojna gradilišta za projekte poput uređenja povijesne jezgre grada, čestitavši gradonačelniku na Intervencijskom planu kojim su obuhvaćeni brojni razvojni projekti.

„Danas smo okviru poziva „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ dodijelili sedam ugovora, ukupne vrijednosti preko 5,5 milijuna kuna, od čega je gotovo 3,5 milijuna kn bespovratnih sredstava.  Dosad se u okviru istog poziva potpisalo pet ugovora ukupne vrijednosti preko 6 milijuna kuna, od čega je preko 3,2 milijuna kn bespovratnih sredstava“, kazao je Petric.

Prema Petricevim riječima posebno ga veseli što se uz razvoj poduzetništva, jedan ugovor odnosi i za opremanje dječje igraonice jer kako kaže „svakako trebamo voditi računa i o našim najmlađima, kako bismo im kroz igru omogućili bezbrižno djetinjstvo.“

Također, tijekom današnjeg dana ministar Pavić i ravnatelj Petric dodijeli su u Kninu 11 novih ugovora za razvoj poduzetništva, ukupne vrijednosti preko 4,6 milijuna kuna od čega su 3,7 milijuna kuna bespovratna sredstva.

Današnji ugovori s benkovačkim i kninskim poduzetnicima potpisani su u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je novom pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja (Petrinja, Knin, Vukovar, Benkovac i Beli Manastir s Dardom), a s ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka. Ulaganja se provode u različita područja koja su identificirana u Intervencijskom planu svakog odabranog pilot područja.

Izvor: https://razvoj.gov.hr/

Skip to content