Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku?

Više od šest milijardi eura iz EU fondova za nove projekte u obrazovanju, poduzetništvu, prometnoj infrastrukturi, zdravstvu, kulturnoj i prirodnoj baštini.

Hrvatska je danas nezamisliva bez tisuće projekata sufinanciranih iz EU fondova. Panoramska šetnja Skywalkom na Biokovu, brži dolazak kući zahvaljujući novom zagrebačkom rotoru, put na jug Hrvatske bez prelaska državne granice, uživanje u predstavama u obnovljenom Malom rimskom kazalištu, bijeg u svijet mašte i igara u gaming centru u Novskoj, moderni studentski domovi, poduzetnički inkubatori, brojna ulaganja u znanost i inovacije, kao i u našu bogatu kulturnu i prirodnu baštinu. Ipak, ništa od toga ne bi bilo moguće bez članstva Hrvatske u Europskoj uniji i bespovratnih europskih sredstava.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Dragan Jelić kazao je kako prilikom komunikacije o EU projektima, najčešće ističemo njihovu novčanu vrijednost. Međutim, mnogo je veća vrijednost projekata kada je mjerna jedinica dobrobit i poboljšanje života naših građana.

Siguran sam kako biste se složili – tada je nemjerljiva! Tisuće EU projekata značajno su utjecali na razvoj lokalnih sredina te doprinijeli gospodarskom razvitku Hrvatske. Otvaranje novih radnih mjesta, osiguravanja bolje prometne povezanosti i školstva, efikasnijeg zdravstva i poduzetništva… Stoga kroz kampanju „Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku?“ SAFU želi prikazati raznolikost područja ulaganja u Lijepu našu“, kazao je Jelić uz zahvalu svim korisnicima na partnerskoj suradnji. 

Svatko od nas zasigurno je upoznat s barem nekim od EU projekata, koji su svojom realizacijom pozitivno utjecali na kvalitetu svakodnevnice, stoga svoj odgovor možete dati putem ankete Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku?

Proglašenje projekata bez kojih je Hrvatska danas nezamisliva održat će se na konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i fondova EU“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

SAFU je s korisnicima ugovorio više od 1200 projekata iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ te svaki na svoj način doprinosi lokalnom i regionalnom razvitku.

Skip to content