Brodski Stupnik dobio Poljoprivredno-poduzetnički inkubator

U Brodskom Stupniku je održana završna konferencija preko 4 milijuna eura vrijednog projekta Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik.

Na konferenciji je, uz načelnika Općine Brodski Stupnik i ostale uzvanike, sudjelovao i ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić.

Tom prigodom ravnatelj Jelić je istaknuo kako je Brodski Stupnik, zahvaljujući ovom projektu, dobio novo mjesto okupljanja MSP-ova na području Brodsko-posavske županije kako bi se olakšao njihov održivi rast i razvoj, privukle nove investicije i stvorile mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta te povećanje broja proizvoda i usluga.

“Kroz izgradnju i opremanje ove moderne infrastrukture, jačaju se poduzetnički kapaciteti u BPŽ,  stoga čestitam korisniku i partnerima na predanom radu koji je doveo do uspješne realizacije projekta”, kazao je Jelić i dodao kako je SAFU dosad, u okviru OPKK-a,  NPOO-a i ITP-a, s korisnicima na području cijele Brodsko-posavske županije ugovorio 46 projekata ukupne vrijednosti 83,8 milijuna eura, od čega je 60,3 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Poljoprivredno-poduzetnički inkubator uključuje 3.808,15 m² novoizgrađene i opremljene 2 poduzetničko-proizvodne zgrade, a koje uključuju 10 ureda za najam površine 28 m2, konferencijsku i edukacijsku dvoranu, čajne kuhinje te proizvodne prostore za preradu voća i povrća, proizvodnju satnih osnova, čišćenja orašastih plodova te liniju za pranje i sortiranje jabuka. Osim prostora za preradu, Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Brodski Stupnik nudi skladišne kapacitete u ULO (Ultra Low Oxygen) hladnjačama kapaciteta 1020 t te regularne komore kapaciteta 90 t.

Foto: Općina Brodski Stupnik

Skip to content