Djelatnici SAFU-a kroz akciju “Ubaci čep za skupi lijek!” obilježili Svjetski dan činjenja dobrih djela

Povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela, u sklopu podrške humanitarnoj akciji “Ubaci čep za skupi lijek!”, djelatnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje prikupili su čepove. Isti su odvezeni na obližnje reciklažno dvorište u Zagrebu, koje osigurava spremnike za prikupljanje plastičnih čepova.

Djelatnici Agencije priključili su se ovoj humanitarnoj akciji 3. listopada 2022. godine te od tada kontinuirano sudjeluju u prikupljanju plastičnih čepova s ciljem da se na ekološki prihvatljiv način prikupe plastični čepovi. Prodajom istih, Udruga pribavlja novac koji se koristi u svrhu liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.

Svi čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, zajedno s popratnom dokumentacijom, sukladno zakonskoj proceduri, bit će predani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Udruga dalje traži i predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima.

Ovaj hvalevrijedan projekt, poznat još pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma u svrhu pomoći oboljelima. Cilj projekta je osigurati financiranje nabave skupih lijekova djeci oboljeloj od teških malignih bolesti putem recikliranja prikupljenih čepova. Humanitarna akcija provodi se na području cijele Republike Hrvatske, a prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i slično.

Povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela, podsjećamo kako svatko može pridonijeti stvaranju boljeg svijeta, bilo kroz male ili velike geste ljubaznosti, solidarnosti i optimizma. Na taj način zajedno gradimo kvalitetniju društvenu zajednicu.

Skip to content