Dodijeljeno prvih 28 bespovratnih potpora za poduzetnike iz EU fondova

Na poziv koji su proveli Ministarstvo poduzetništva i obrta i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije zaprimljeno je 130 prijava, a odabrano je 28 korisnika s projektima ukupno vrijednim 641.513.136,15 milijuna kuna, a koje Europska unija financira u iznosu od 249.430.113,88 milijuna kuna. Visina pojedinačne potpore kreće se od 4,34 milijuna kuna do 26 milijuna kuna. Svi odabrani projekti trebaju se završiti do 31. srpnja 2016. godine.

Novim korisnicima bespovratnih sredstava na svečanosti potpisivanja i dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava obratili su se potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić i ravnateljica SAFU Nataša Mikuš Žigman.

Inače, ova shema dodjele bespovratnih sredstava odnosi se na poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva dodjelom bespovratnih sredstava za poboljšanje tehnološke strukture poduzeća te na poboljšanje konkurentnosti turizma dodjelom bespovratnih sredstava za ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih hotela uključujući prateće sadržaje koji služe poboljšanju turističke ponude i produženju sezone.

Skip to content