„EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“ predstavljene u Novskoj

Nove mogućnosti EU sufinanciranja projekata predstavili su državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac i državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

O izazovima u provedbi EU projekata govorila je pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Ana Crnčec, a o Europskom socijalnom fondu plus ravnateljica Uprave za programe i projekte u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić se u svojem obraćanju osvrnuo na Poduzetnički inkubator Pismo, kao jedan od najboljih projekata u čitavoj EU, koji je dosad privukao više od 40 start-upa iz čitave Hrvatske i učinio Novsku prepoznatljivom i privlačnijom mladima.

„Grad Novska primjer je kako se može potaknuti razvoj uz podršku EU fondova. U protekle tri i pol godine pokrenuli smo EU projekte vrijedne 300 milijuna kuna“, izjavio je gradonačelnik Piletić.

Na kraju programa održana je i prigodna panel rasprava o razvoju Novske i Sisačko-moslavačke županije pomoću EU fondova. SAFU je na području grada Novske s korisnicima dosad ugovorio 3 projekta ukupne vrijednosti 37,8 milijuna kuna, dok su na području Sisačko-moslavačke županije ugovorena 84 projekta vrijedna gotovo 702 milijuna kuna.

Skip to content