EU podržala konkurentnost malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj

Velikogorički zlatari obnovili su preko 400 godina staru izradu nakita dubrovačkog kraja u projektu „Dubrovački nakit – priča o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita” čiju je vrijednost prepoznala i Europska unija dodijelivši im sredstva iz  pred pristupnog programa Phare 2006.  

Ovaj projekt su-financiran je sa 45.598,65 eura bespovratnih namjenskih sredstava Europske Unije kao jedan od 24 odabranih projekata u sklopu Phare programa za podizanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Projekti su u provedbi diljem zemlje.  

Ovaj projekt se odlično uklopio u obilježavanje europske godine kreativnosti i inovacije, budući da upravo kreativnost i inovacije daju također svoj doprinos gospodarskom prosperitetu. Stoga je upravo kombinacija u pristupu kreativnosti,tradicije i inovativnosti ključna u globalnoj konkurentnosti kako Europske unije tako i Hrvatske.  

Događaju su prisustvovali brojni uglednici iz gospodarstva, kulture i resornih ministarstava kao i veleposlanici europskih zemalja i šef Delegacije europske komisije u Hrvatskoj, veleposlanik g. Vincent Degert. 

Obraćajući se uglednicima, veleposlanik Degert čestitao je Zlatarni Križek na uspješnom projektu te im zaželio uspješnost na europskom tržištu. Izrazio je ujedno i zadovoljstvo jer EU  financira hrvatske tvrtke, posebno naglasivši kreativnost, tradiciju i inovativnost velikogoričkih zlatara.  

Skip to content