EU projekti vrijedni 37,7 milijuna kuna za Ministarstvo pravosuđa

Izuzetno sam zadovoljan što ovim vrijednim ugovorima sufinanciranim od strane Europske unije s 85 do 90 posto olakšavamo Ministarstvu pravosuđa unapređenje njihovih procesa kao i njihovu kompletnu učinkovitost. Do sada smo s Ministarstvom pravosuđa potpisali 132 ugovora vrijedna više od 375 milijuna kuna, čime je Hrvatska uspješno ugovorila 98 posto predviđenih projektnih komponenti u okviru IPA 2012 programa,\” istaknuo je Tomislav Petric, ravnatelj SAFU.

Ovom prilikom potpisano je 7 različitih ugovora iz 3 projekta za Ministarstvo pravosuđa:

  • Jačanje kapaciteta i efikasnosti DORH-a/USKOK-a
  • Daljnje poboljšanje eSpis sustava
  • Jačanje zatvorskog sustava RH

Ugovori su ukupno vrijedni više od 37,7 milijuna kuna, a naredne 2 godine provodit će ih tvrtke: IBM d.o.o., IN2 d.o.o., Hrvatski Telekom d.d., Combis d.o.o. i King ICT d.o.o.

Radi se o ugovorima u okviru pretpristunog programa IPA 2012 koji su namijenjeni unapređenju učinkovitosti sustava sudova kroz poboljšan sustav praćenja predmeta Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i USKOK-a, kao i povećanju administrativnih kapaciteta sudova unapređenjem sustava upravljanja sudskim predmetima. Isto tako, potpisani ugovori pojačat će rad baze podataka o ratnim zločinima i unaprijediti kapacitete prikupljanja obavještajnih podataka o kriminalu.

 „Ovo je jako velik uspjeh za Hrvatsku, jer s ovim potpisivanjima iskoristili smo više od 98 posto sredstava iz programa IPA 2012“, izjavila je ministrica Gabijela Žalac prilikom potpisivanja ugovora.

Ovim projektima, između ostaloga, unaprijedit će se upravljanje zatvorskim sustavom i ulaganje u odgovarajuće popravne objekte u Kaznionici u Turopolju, gdje je potreba za materijalnim ulaganjima između ostalog potvrđena i od strane stručne misije Europske komisije provedene krajem 2011. godine.

U okviru programa IPA komponenta I financiraju se projekti iz područja pravosuđa, unutarnjih poslova, zaštite ljudskih prava i antidiskriminacije, projekti jačanja nevladinog sektora, zaštite kulturnih i prirodnih bogatstava, poreza, prometne politike, zdravstva i zaštite okoliša. Korisnici IPA komponente I su središnja tijela državne uprave, javne ustanove te neprofitne organizacije (organizacije civilnog društva, državna sveučilišta i sl.).

POPIS UGOVORA:

  • Tehnička pomoć – Nadogradnja Sustava za praćenje kaznenih predmeta (Case Tracking System) i Baze podataka ratnih zločina

Zajednica ponuditelja IBM HRVATSKA d.o.o. i IBM Česka republika, spol. s r.o.,  558.450,79 EUR

  • Nabava opreme – Jačanje kapaciteta i efikasnosti DORH-a / USKOK-a

Grupa 1: zajednica ponuditelja Hrvatski Telekom d.d., i COMBIS d.o.o., 349.012,80 EUR

Grupa 2: IN2 d.o.o., 476.650,00 EUR

Grupa 3: COMBIS d.o.o., 178.540,00 EUR

Ukupno: 1.004.202,80 EUR

  • Nabava opreme – Daljnje poboljšanje eSpis sustava

Grupa 1: KING ICT d.o.o., 2.880.608,00 EUR

Grupa 2: COMBIS d.o.o., 76.700,00 EUR

Ukupno: 2.957.380,00 EUR

  • Razvoj jedinstvenog IT sustava za zatvorsku administraciju (ZPIS)

IN2 d.o.o., 511.500,00 EUR

Skip to content