• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

31.10.2014. - Projekti / Prva generacija pretpristupnih programa

FuturePublicEnergy

Osnovni je cilj projekta FuturePublicEnergy je redukcija emisije ugljičnog dioksida u javnim zgradama kroz povećanje energetske učinkovitosti.  

Budući da su na projektu surađivale Varaždinska županija i grad Čakovec, napravljena je cjelovita energetska analiza za zgradu Doma zdravlja u Varaždinu te vrtić \”Cipelica\” u Čakovcu. Rezultati analize pokazali su da se racionalnijom upotrebom energenata u zgradi Doma zdravlja može uštedjeti i do 25 tisuća kuna godišnje. Također, u sklopu projekta napravljene su i osnovne energetske analize na 42 javna objekta u Varaždinskoj županiji i gradu Čakovcu.

Varaždinska županija ujedno je s jedinicom za razvoj Ujedinjenih naroda potpisala energetsku povelju prema kojoj se obvezala otvoriti energetski ured i info-centar. Zadaća energetskog ureda je dovođenje novih projekata vezanih uz energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.

Skip to content