Grad Sveti Ivan Zelina će dobiti novi dječji vrtić

U Svetom Ivanu Zelini održana je početna konferencija projekta „Izgradnja novog dječjeg vrtića u Gradu Sveti Ivan Zelina“, vrijednog gotovo 2 milijuna eura.

Pozdravnim govorom i uvodnim predstavljanjem projekta, konferenciju su otvorili ravnateljica Dječjeg vrtića “Proljeće” Grozdana Hunjek, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić.

Prilikom obraćanja, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec je rekao kako je posljednjih godina Grad Sveti Ivan Zelina među vodećim gradovima po broju doseljenog stanovništva što za sobom nosi i potrebe roditelja za dostupnost dječjih vrtića.

„Ovaj projekt ima prvenstveno svrhu osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za svu djecu vrtićke dobi u Gradu Svetom Ivanu Zelini kroz izgradnju i opremanje nove građevine za provedbu predškolskog odgoja i obrazovanja. Novi dječji vrtić povećat će postojeće kapacitete za 196 mjesta i to kroz izgradnju dodatnih 11 dnevnih boravaka: 8 vrtićkih i 3 jaslička dnevna boravka”, izjavio je Košćec koji je ujedno i održao prezentaciju samog projekta.

Ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić kazao je kako izgradnja novog vrtića predstavlja iznimno važan korak u razvoju Grada.

„Provedbom ovog projekta osigurat će se bolji uvjeti za odgoj i obrazovanje djece te sigurno i poticajno okruženje u kojemu će djeca moći rasti, učiti i razvijati svoje potencijale“, izjavio je Jelić i dodao kako je u okviru poziva za izgradnju novih vrtića u okviru NPOO-a ugovoreno 250 projekata diljem RH vrijednih više od 165 milijuna eura, od čega je više od 163 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Izvor: Grad Sveti Ivan Zelina

Skip to content