Gradu Novalji 28,5 milijuna kuna za rekonstrukciju Primorske ulice

Potpisnici ugovora su ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo. Na svečanosti su sudjelovali i ličko-senjski župan Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić i državni tajnik Josip Bilaver.

Ministar Butković izrazio je zadovoljstvo što je ovo još jedan od projekata ulaganja EU sredstava u lučku infrastrukturu na području Ličko-senjske županije nakon luke Žigljen gdje traju intenzivni radovi.

\”Luke su lice i naličje svakog primorskog mjesta, a rekonstrukcija Primorske ulice će luci Novalja, ali i cijeloj Novalji, ponuditi jednu sasvim novu vizuru. Ulaganja kroz projekt \’Renesansa na hrvatskoj obali\’ premašila su iznos od jedne milijarde kuna, a u novom financijskom razdoblju osigurali smo dodatnih preko milijun kuna za ovakve projekte. Crikvenica, Cres, Unije, Baška, Žigljen, Mrtvaška, Rab, Kraljevica, Klenovica, Novi Vinodolski, Susak, Mošćenička Draga, Rabac, Rovinj, Pula… Gotovo da i nema mjesta na Sjevernom dijelu Jadrana gdje se danas ne gradi, obnavlja i uređuje lučka infrastruktura\”, kazao je Butković.

Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric čestitao je Gradu Novalji na novom projektu i istaknuo kako EU fondovi mijenjaju Republiku Hrvatsku, županije i gradove nabolje te najavio daljnju podršku i potporu od strane Agencije.

„Projekt podrazumijeva rekonstrukciju Primorske ulice, pristupne ceste i ujedno jedinog izlaza i ulaza prema luci Novalja. Realizacijom ovog projekta Primorska ulica postat će potpuno funkcionalna i spremna za prihvat vozila, povećat će se protočnost i sigurnost svih sudionika u prometu i poboljšati prometna povezanost svih stanovnika Novalje“, izjavio je Petric.

Osvrnuo se i na dosad ugovorene projekte iz 1. i 2. Poziva za unaprjeđenje lučke infrastrukture: „Do sada smo ugovorili 21 projekt kroz koje se financira obnova i rekonstrukcija državnih i županijskih morskih luka, ukupne vrijednosti 1,26 milijarde kuna od čega bespovratna sredstva iznose 1,17 milijarde kuna. Na 15 luka radovi su u tijeku, a na pet projekata postupci nabave za radove i nadzor još uvijek su u tijeku. Do završetka godine očekujemo završetak provedbe za ukupno četiri projekta, ovisno o dinamici izvođenja radova u narednom razdoblju.“

Skip to content