Hrvatska i Francuska uspješno završile twinning projekt za razvoj ljudskih potencijala

S hrvatske strane u projektu je sudjelovalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, kao nositelj projekta, a s francuske strane, Agencija za program ESF, Racine.

“To je prvi twinning light projekt u Ministarstvu gospodarstva i dobra nam je škola za jednostavniji prelazak na korištenje Europskog socijalnog fonda”, kazala je voditeljica projekta Katarina Ivanković-Knežević, a šestomjesečnim radom u Hrvatskoj zadovoljna je i francuska voditeljica Fabienne Beaumelou.

Tijekom tog razdoblja hrvatsko je izaslanstvo boravilo u Estoniji, novoj članici EU, gdje su u praksi mogli vidjeti kako riješiti moguće probleme vezane uz politiku rada i zapošljavanja te uz suradnju nevladinih udruga i javnog sektora u području socijalne djelatnosti.

U programu su sudjelovala i hrvatska ministarstva zdravstva i obrazovanja te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Agencija za strukovno obrazovanje.

Najavljeno je da će iz twinning projekta proizaći priručnik za moguće korisnike novčanih sredstava – grantova, a na završnom skupu rečeno je da je putem twinning projekata u Hrvatskoj dosad ugovoreno 57,4 milijuna eura. (Hina) 

Skip to content