Hrvatski projekt e-Škole pobijedio na REGIOSTARS natjecanju za najbolji projekt

Nagradu REGIOSTARS Europska komisija svake godine dodjeljuje projektima financiranima iz sredstava EU-a koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja, a usredotočeni su na područja koja su ključna za budućnost regionalne politike EU-a. Pobjednici u svim kategorijama natjecanja za nagradu REGIOSTARS objavljeni su na službenim stranicama Europske komisije kojoj je moguće pristupiti putem poveznice ovdje

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije u funkciji upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ nominiralo je projekt e-Škole za nagradu REGIOSTARS tijekom izazovnog perioda uzrokovanog pandemijom COVID-19, prepoznavši u projektu ključnu ulogu za obrazovni sustav Republike Hrvatske omogućavanjem kvalitetnog praćenja i sudjelovanja nastavnika i učenika u nastavnom procesu koji se odvijao od kuće.

Pilot projektom e-Škole financiranog sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ u vrijednosti 30 milijuna eura testirane su mogućnosti poboljšanja IKT infrastrukture škola s ciljem podizanja digitalne zrelosti škola kroz primjenu IKT-a u nastavnim i poslovnim procesima u 10 % javnih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ za veliki projekt e-Škole korisniku – Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži (CARNET) je u kolovozu 2020. godine odobrena i druga faza programa ukupne vrijednosti 131 milijuna eura kojemu je cilj implementacija sustava digitalno zrelih škola u svim javnim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Aktivnosti velikog projekta podrazumijevaju cjelovitu informatizaciju administracije, poučavanja i učenja unutar škola i osposobljavanje učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

Nagrada REGIOSTARS predstavlja najbolju moguću promociju Republike Hrvatske u kontekstu provedbe regionalne politike Europske unije te hrvatskog projekta kao primjera dobre prakse ostalim državama članicama Europske unije u podizanju kvaliteta obrazovnog sustava.

Izvor: https://razvoj.gov.hr/ 

Skip to content