Jačanje kapaciteta MVEP-a i Centra izvrsnosti

Cilj projekta jest jačanje institucionalnih i tehničkih kapaciteta Savjeta za tranzicijske procese – Centra izvrsnosti te tijela državne uprave i lokalne samouprave, sa svrhom što boljeg funkcioniranja unutar institucija Europske unije. Vrijednost projekta je 222.222 eura, od kojih se 90% financira kroz fond IPA, a 10% financira Republika Hrvatska.
Centar izvrsnosti – Savjet za tranzicijske procese djeluje od rujna 2012. godine, a od početka 2014. godine uspostavljen je kao samostalna jedinica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, posvećena poticanju suradnje kroz pružanje tehničke pomoći. Pomoć je primarno namijenjena državama regije, ali i šire. Centar djeluje prvenstveno u području obrazovanja i savjetovanja za područje europskih integracija, putem mreže stručnjaka koji se bave pitanjima iz područja europskih poslova. Centar podupire i jačanje nacionalnih administrativnih kapaciteta nužnih za članstvo u Europskoj uniji.

Više informacija pogledajte na:http://www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja/ministrica-pusic-otvorila-projekt-s-litvom-vrijedan-vise-od-200-tisuca-eura,24368.html

Skip to content