Karlovački Edison otvorio vrata posjetiteljima

U Karlovcu je održana završna konferencija ITU projekata “Revitalizacija nekadašnjeg kina Edison u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu” i “Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison”.

U okviru konferencije održana je i panel rasprava o značaju projekata financiranih iz fondova EU za razvoj grada Karlovca na kojoj je sudjelovao ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU, Dragan Jelić.

”Sustav se trud koliko je moguće dati svoju pomoć jer moramo biti svjesni ogromnog značaja projekata financiranih iz EU. Upravo grad Karlovac odličan je primjer toga – uz pomoć sredstava iz EU možemo utjecati na snažniji razvoj lokalnih zajednica, ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske te naposljetku poboljšati kvalitetu života naših građana”, zaključio je Jelić.

Oba projekta sufinancirana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. (ITU mehanizam). Vrijednost građevinskog djela projekta iznosi 3,427.347,90 eura, a revitalizacija i opremanje 1,033.366,68 eura.

Edison je drugo najstarije namjensko kino u Hrvatskoj, izgrađeno 1920. godine te ujedno i kulturno povijesni spomenik grada Karlovca, a revitalizacijom objekt postaje središte festivalskih sadržaja, obrazovnog i konferencijkog turizma te važan faktor integracije različitih turističkih programa, što povećava atraktivnost Karlovca kao turističke destinacije.

Skip to content