Koprivnica: Završen projekt Watercycle

Watercycle je projekt Jadranskog novog programa za susjedstvo INTERREG/CARDS/PHARE čiji opći cilj je  “promidžba socijalnog i ekonomskog razvoja i suradnje među zemljama Jadranskog pojasa”. Ukupna vrijednost projekta bila je 1.130.000 eura, a uz četiri talijanska partnera i jednog albanskog na projektu su od hrvatskih partnera sudjelovali: Sisačko-moslavačka županija i gradovi Koprivnica, Velika Gorica i Pleternica.

Gradu Koprivnici su projektom Watercycle odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 43.000 eura za izradu Idejnog projekta optimalizacije gradskog kanalizacijskog sustava, a za istu je slijedom natječaja sklopljen ugovor s tvrtkom za projektiranje „Dippold & Gerold Hidroprojekt 91″ d.o.o iz Brezovice.

Izrada Idejnog projekta trajala je 6 mjeseci i njena ukupna vrijednost iznosi 54.308,22 eura, s time da je za razliku Grad Koprivnica osigurao sredstva iz proračuna kako bi podaci ove vrijedne studije bili što kvalitetniji. 

O pozitivnim učincima za Koprivnicu koji su postignuti projektom Watercycle govorili su gradonačelnik Zvonimir Mršić i Jasna Golubić, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i upravljanje imovinom.

Gradonačelnik je istaknuo nužnost ove studije radi poboljšanja pogonskog stanja sustava odvodnje, prilagođavanja budućem širenju mreže i utvrđivanjem mjera poboljšanja razvoja sustava na ekološki i energetski prihvatljiv pristup. U

Uspjeli smo napraviti kvalitetan Idejni projekt koji je temelj za rekonstrukciju postojećeg sustava i izgradnju novog prema utvrđenim mjerama i koncepcijskim tehničkim rješenjima, rekao je gradonačelnik Mršić.

Tatjana Puškarić, pročelnica Upravnog odjela za pristupne fondove i poticajna sredstva u Sisačko-moslavačkoj županiji prisutnim je novinarima, predstavniku MRRŠVG te predstavnicima SAFU predstavila rezultate projekta za Grad Hrvatsku Kostajnicu gdje je u sklopu Watercycle projekta izrađen Idejni projekt biološkog pročistača otpadnih voda i održana konferencija na temu bioloških pročistača, dok su o izrađenoj Studiji o utjecaju na okoliš uređaja za mehaničko-biološko pročišćavanje voda u Velikoj Gorici te izradi tehničke dokumentacije za kanalizacijski sustav za odvodnju otpadnih voda u Pleternici govorili Marko Ružić, voditelj projekta za Veliku Goricu i Milan Ivanko, voditelj projekta za Pleternicu. 

Skip to content