Kreće EU sufinanciranje dva nova projekta u Belom Manastiru

Radi se o dva projekta iz poziva za provedbu Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda u sklopu kojih se ulaže više od 32 milijuna kuna (24 milijuna kuna bespovratnih sredstava), a riječ je o projektima čija će realizacija zasigurno pridonijeti kvaliteti svakodnevnog života lokalnog stanovništva te održivoj socijalnoj i gospodarskoj regeneraciji, što je uostalom i svrha samog intervencijskog plana.

Novim će se projektima prvenstveno omogućiti obnova vizure grada Belog Manastira – u okviru projekta „Gradski sportski park“ će se izgraditi i rekonstruirati budući sportski park i time osigurati sportska i društvena infrastruktura, a u okviru projekta „Uređenje prometne infrastrukture“ rekonstruirat će se Kneževačka ulica i priključak na ulicu S. S. Kranjčevića te izgraditi kolni prilaz novoobnovljenom društvenom domu u Branjinom Vrhu i pješačko-biciklistička staza duljine oko 125 metara.

Osim prostornih izmjena grada, prioritet u sklopu projekta gradskog sportskog parka jest i očuvati identitet i razvoj turizma na tom području i osigurati preduvjete za razvoj natjecateljskih i rekreativnih sadržaja u vodenim sportovima koje grad dosad nije imao. Projekt će biti realiziran na dvije lokacije – na lokaciji postojećeg gradskog stadiona izgradit će se novi objekt s borilištima, a postojeći gradski bazenski kompleks će se renovirati i koristiti u sportske i rekreacijske svrhe. Time će se ostvariti korist kako za pojedince koje čine sportaši, rekreativci i učenici, tako i za cijelu lokalnu zajednicu.

Generalno gledajući i Grad Beli Manastir i Općina Darda pokazali su se izuzetno uspješnima u povlačenju sredstava iz EU fondova pa je tako na području Belog Manastira ugovoreno 17 projekata vrijednih više od 88 milijuna kuna, a na području Darde njih 5 vrijednih više od 81 milijuna kuna.

Skip to content