Kreću novi projekti za razvoj poduzetništva u gradu Petrinji

Korisnicima su ugovore za njihove nove projekte uručili državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nikolina Klaić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric i župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, koji su se prije same dodjele ugovora korisnicima obratili uzvanicima te se osvrnuli na dosad ostvarene rezultate i ugovorene projekte s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

Poduzetnici s područja grada Petrinje su za ovih 15 projekata čija je ukupna vrijednost oko 6,5 milijuna kuna, dobili blizu 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavu nove opreme i strojeva koji će uvelike unaprijediti njihovo poslovanje i gospodarsku konkurentnost na tržištu. Navedeno će u konačnici doprinijeti povećanom opsegu posla, a posljedično tome i otvaranju novih radnih mjesta u Petrinji. Projekti koji se sufinanciraju u okviru ovog poziva imaju za cilj održivu fizičku, socijalnu i gospodarsku regeneraciju grada Petrinje i smanjenje socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

Dosad je kroz poziv za razvoj poduzetništva na području grada Petrinje ugovoren 21 projekt kojim se ukupno ulaže 16,3 milijuna kuna, od čega je 10,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, u projekte mikro, malih i srednjih poduzetnika s ovog područja.

Izvor fotografije: https://www.smz.hr/

Skip to content