• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

31.10.2014. - Projekti / Prva generacija pretpristupnih programa

Kultur

Nakon jednogodišnje provedbe završen je projekt pod nazivom „Kultur\”, financiran iz programa Phare 2006, u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IIIA Slovenija-Mađarska-Hrvatska 2004-2006. Cilj projekta bio je povećati dostupnost informacija o gradu Čakovcu i doprinijeti povećanju broj posjetitelja i turista.

To se postiglo postavljanjem suvremenih multimedijalnih uređaja, koji sadrže informacije o važnim kulturnim i povijesnim građevinama grada.  Ovim projektom obogaćuje se i osuvremenjuje turistička ponuda grada Čakovca, postavljenjem interpretacijskih i putokaznih ploča podijeljenih u tri tematske staze. Također su postavljena tri Internet info kioska, čime je turistima omogućen pristup Internetu i informiranje o aktualnim kulturnim, zabavnim i sportskim događajima. Tu su i četiri panoramske kamere i ekran površine 12 m2, koje promoviraju grad prikazujući različite slikovne i zvučne sadržaje.

U sklopu projekta izdana je i višejezična turistička brošura o gradu Čakovcu, kao zanimljivom turističkom odredištu.

Skip to content