Ministrica Tramišak i ravnatelj Petric u Petrinji održali sastanak s gradonačelnikom Dumbovićem

„Grad Petrinja je u provedbi 140 milijuna kuna iz fondova EU u razdoblju do 2020. Imamo još nekoliko projekata koji su ostali za realizirati do kraja i za ugovoriti, te smo s tom temom upravo ovdje danas razgovarali s gradonačelnikom“, kazala je ministrica Tramišak. „Preostala europska sredstva realizirat će se do kraja 2023. na području Grada Petrinje kroz društvenu infrastrukturu, malu komunalnu infrastrukturu i one projekte koje su započeli za realizaciju putem tih sredstava“, dodala je ministrica Tramišak.

„Dotakli smo se i rokova prve gradnje na području grada, iako ta tema nije iz intervencijskog plana, već ranije osiguranih 111 milijuna eura, oko čega smo u dogovoru sa svim institucijama. Sada se traže povoljne lokacije kako bi nam mogli prijaviti izgradnju novih državnih stanova, ne samo u Petrinji, nego i u Sisku, Glini, Topuskom i drugim mjestima\”, rekla je Tramišak. 

Dodala je da ako se uskoro dobiju prostorno-planska rješenja može početi gradnja novih stanova.

„Sredstva su osigurana i čekamo samo da se stvore uvjeti za gradnju“, zaključila je ministrica. Gradonačelnik Dumbović je izrazio zadovoljstvo rezultatima razgovora i predloženim rješenjima, u sklopu projekta \’pet gradova\’. 

Izvor: razvoj.gov.hr

Skip to content