Ministrica Tramišak i ravnatelj Petric uručili HEP-Toplinarstvu ugovor za projekt vrijedan 700 milijuna kuna

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva, koja se dodjeljuju u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020, potpisali su Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Zdravko Zajec, direktor HEP-Toplinarstva.

Projekt se provodi kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja u Urbanoj aglomeraciji Zagreb kako bi se postigao definirani specifični cilj – povećanje učinkovitosti sustava toplinarstva. Radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže grada Zagreba, koja opskrbljuje više od 100.000 kućanstava, provodit će se kroz tri godine u nekoliko faza, a obuhvatit će zamjenu gotovo trećine postojeće vrelovodne mreže, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara. Radovi će se izvoditi u razdoblju izvan ogrjevnih sezona 2021., 2022. i 2023. u naseljima Dugave, Utrina, Travno, Središće, Sopot, Siget, Trnsko, Volovčica, Borovje, Folnegovićevo, Savica, Kruge, Martinovka, Sigečica, Vrbik, Cvjetno, Donji grad, Trešnjevka, Voltino, Rudeš, Srednjaci, Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun, Vrbani i Malešnica.

Projektom revitalizacije, vrelovodna mreža će se revitalizirati modernijom tehnologijom beskanalnog polaganja predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Skip to content