Ministrica Tramišak svečano otvorila „Posjetiteljski centar Sošice“

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak svečano je otvorila „Posjetiteljski centar Sošice“. Izgrađen je u okviru istoimenog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije ukupne vrijednosti preko 28 milijuna kuna. Izgradnjom novog Centra za posjetitelje unaprijeđen je sustav posjećivanja i edukacije te održivog korištenja prirodne baštine.

Ministrica Tramišak čestitala je na uspješno završenom projektu izrazivši uvjerenje kako će se kroz mrežu prirodnih parkova, koristeći sredstva Europske unije, i dalje raditi na unaprjeđenju prirodne i kulturne baštine. Kroz ponudu novih sadržaja jačat će se gospodarstvo svih krajeva koji imaju bogatstvo prirodne bioraznolikosti.

„Iz fondova Europske unije dosad je izdvojeno ukupno 600 milijuna kuna za izgradnju čak 17 prezentacijskih centara diljem Republike Hrvatske od kojih je već osam otvoreno dok će ostali centri biti otvoreni do kraja 2022. godine“, izjavio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg.

„Bilo je ovo najveće ulaganje ikada na ovom području“, kazao je ravnatelj Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje Kristijan Brkić i dodao kako očekuju povećanu posjećenost na godišnjoj razini, točnije i do nekoliko tisuća učenika, volontera te preko deset tisuća posjetitelja kojima će uz pomoć Prezentacijskog centra moći prenijeti vrijednosti zbog kojih je ovo područje zaštićeno.

Ispred SAFU-a na svečanom otvorenju su sudjelovale Lana Stojsavljević i Ana Katavić iz Ureda za kontrolu provedbe projekata.

Foto: MRRFEU i Trend.com

Skip to content