• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

31.10.2014. - Projekti / Prva generacija pretpristupnih programa

Mlinarski put

Projektom „Mlinarski put\” uspostavljena je prekogranična turistička zona, dok je obrazovanjem lokalnog stanovništva, za sudjelovanje u turističkoj ponudi ove vrlo posjećene regije, poboljšana gospodarska i socijalna struktura ruralne regije.

Turistička infrastruktura prekogranične regije, ovim projektom doživjela je značajnu promjenu u korištenju izvora obnovljive energije, prvenstveno elektrifikacijom plovećeg riječnog mlina i postavljanjem solarnog kolektora.

Obala rijeke Mure očišćena je i uređena postavljanjem klupa i stolova, kao piknik prostor u blizini plovećeg mlina. Turistička ponuda obogaćena je i nabavkom četiri drvene lađe i gumenim čamcem sa van brodskim motorom. Za potrebe turista oživljeni su stari tradicionalni zanati, kulturna, tehnološka i prirodna baština, kao i folklor.

Rezultati ovog projekta proširit će se uz područje rijeke Mure, s naglaskom na marketinško jačanje novog turističkog proizvoda i nove turističke zone. 

Skip to content