Nijemci: potpisan ugovor o izgradnji turističkog broda

Gradnja broda stajat će nešto više od 30.000 eura, služit će za upoznavanje bogatstva flore i faune Spačvanskog bazena, a namijenjen je turistima, lovcima, ribolovcima i ljubiteljima ptica te drugim zainteresiranim skupinama.

Tvrtka “Delta Data” obvezala se da će brod izgraditi do 30. ožujka 2009. te ga predati na uporabu općini. Brod dužine 10 i širine 4,5 metara s dvama motorima, s mogućnosti prijevoza 30 putnika, bit će u prvom redu namijenjen prijevozu izletnika rijekama Spačvom i Bosutom, objasnio je Leščić.

Gradnja turističkog broda dio je projekta “E.R.S.P.A. – Eko-rijeka Spačva i Po regija” koji općina Nijemci provodi zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom, županijskim i općinskim turističkim zajednicama te talijanskim partnerima iz pokrajine Ferrare – općinama Codigoro, Massa Fiscaglia, Migliaro, Migliarino, Formignana i Tresigallo.

Program ukupno vrijedan 200.000 eura sufinancira se iz predpristupnog fonda programa PHARE EU-a 2006. – Jadranska prekogranična suradnja – sa 150.000 eura, podsjetio je općinski načelnik Ivica Klem.

Po riječima voditeljice projekta E.R.S.P.A. Gordane Đitko, projekt je namijenjen unaprjeđenju ponude riječnog turizma na rijekama Spačvi i Bosutu. Osim gradnje turističkog broda i ostale popratne infrastrukture predviđa se i program poduke za lokalne turističke operatere i vodiče te voditelje turističkih plovila.

Program E.R.S.P.A. općina Nijemci počela je provoditi ljetos, a završetak je predviđen 30. studenog 2009. (Hina)

Skip to content