Nova Dnevna bolnica Kliničke bolnice „Sveti Duh“ stavljena u funkciju

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako za svakog ministra zdravstva nema važnijeg trenutka nego kada svjedoči otvaranju novih infrastrukturnih elemenata i naglasio da je to u zdravstvu od iznimne važnosti.

„Govorimo u posljednje vrijeme da je zdravstveni sustav opterećen i da se nalazi u tranziciji u koju je ušao, ali prolazi sporo. Mislim da je najbolji odgovor na ta pitanja upravo ovaj iskorak koji se može učiniti samo zajedno. Moramo prepoznati moderne izazove koji su pred nama i odgovoriti na ovaj način“, zaključio je ministar Beroš. 

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i naglasio kako je siguran da će otvaranje Dnevne bolnice unaprijediti zdravstvene usluge za sve građane Grada Zagreba te podsjetio kako se radi o najstarijoj bolnici u Hrvatskoj, koja već dva stoljeća kontinuirano pruža zdravstvene usluge, ne samo građanima Grada Zagreba, nego i šire.

„Nema ništa ljepše u životu političara nego kada otvara nešto novo što je izgrađeno, a posebice kada se radi o novim, dodatnim bolničkim kapacitetima“, izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Ravnatelj KB „Sveti Duh“ Mladen Bušić se zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

„Danas 1600 djelatnika bolnice radi neumorno i predano da građanima pruži vrhunsku zdravstvenu zaštitu, a očekuju da im osiguramo uvjete za vrhunski rad”, kazao je.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i pomoćnik ravnatelja Mislav Sovulj.

Klinička bolnica „Sveti Duh“, bolnička zdravstvena ustanova u Mreži javne zdravstvene službe Republike Hrvatske, kao dugoročni prioritet svog razvoja od 2014. do 2020. godine imala je temeljni razvojni projekt izgradnje, opremanja i stavljanja u funkciju zdravstvene zaštite građana učinkovite dnevne bolnice-jednodnevne kirurgije. 

Projektom „Opremanje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije KB \’Sveti Duh\’ \”, vrijednim preko 49 milijuna kuna, nabavljena je potrebna suvremena medicinska oprema, a centralizacijom svih specijalizacija u dnevnu bolnicu, stvoreni su preduvjeti za učinkovitiju, dostupniju i financijski isplativiju zdravstvenu zaštitu i skrb pacijenata.

 

Izvor:HINA

Skip to content