Nova ulaganja iz ITU mehanizma na urbanom području Pule

Ugovore su korisnicima uručili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Radi se o projektima na području Grada Vodnjana (3), Grada Pule (2) i Općine Barban (1) kojima će se unaprijediti poduzetništvo i revitalizirati brownfield lokacije u sklopu urbanog područja Pule.

Na području Vodnjana kreću projekti izgradnje prometnica s komunalnom infrastrukturom u poduzetničkoj zoni Galižana, što će zasigurno bitno utjecati na povećanje popunjenosti Zone i povećanje aktivnosti postojećih korisnika iste.

Zatim, projekt „Prometnica – Cesta 2 u građevinskom području gospodarske namjene Vodnjan – sjeveršto će rezultirati izgradnjom 5.170,00m2 prometnih površina, odnosno prometnice dužine 524,58 metara sa svom potrebnom infrastrukturom te projekt obnove zapuštene i neiskorištene brownfiled lokacije MMC Torcio riješit će se problem nedostatka kulturne i društvene infrastrukture na području Grada Vodnjana.

Novim projektom “Uspostava poduzetničke zone u Općini Barban” financirati izgradnja odgovarajuće komunalne infrastrukture unutar poduzetničke zone što će doprinijeti unapređenju poduzetničke aktivnosti, zapošljavanju i povećanju poslovnih rezultata lokalnih poduzetnika.

Zatim, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kreće u projekt prenamjene zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta kojim će se obnoviti i prenamijeniti brownfiled lokacija te osigurati dostatni prostorni kapaciteti i time trajno riješiti oskudni prostorni uvjeti Sveučilišta.

Istarskoj razvojnoj agenciji uručen je ugovor za projekt uspostave poduzetničkog centra Coworking Pula (25,3 mil kn). Radi se o  novom mjestu koje će okupljati startupove, obrtnike, male i srednje poduzetnike. Aktivnosti projekta uključuju: izgradnju coworking centra (prizemlje plus dva kata – sveukupno 1.200m² prostora poduzetničke potporne institucije), nabavu i instalaciju opreme (namještaj i IT oprema) te izradu projektne dokumentacije.

Skip to content