„EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“ održane i u Splitu

Cilj ovog događanja je informirati zainteresiranu javnost o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027., pružiti uvidu u tijek pripreme strateških dokumenata za korištenje EU fondova u novom financijskom razdoblju i otvoriti ciklus partnerskih konzultacija u vezi izrade strateških dokumenata.

Uvodno su se obratili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban koji je govorio o dosadašnjim rezultatima korištenja EU fondova u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji i državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić. Ispred SAFU-a sudjelovala je i pomoćnica ravnatelja Matea Radić koja je održala prezentaciju na temu: Izazovi u provedbi EU projekata.

U kratkom video prikazu istaknuti su neki od najznačajnijih projekata koju su do sada provedeni u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a koji su svojom realizacijom doprinijeli kvalitetnijim životnim prilikama za građane i dodatno povećali turistički i gospodarski potencijal ovog kraja.

Na području Splitsko-dalmatinske županije SAFU je s korisnicima dosad ugovorio ukupno 88 projekata vrijednih preko 2,3 milijarde kuna, od čega je 1,7 milijardi kuna bespovratnih sredstava.

Skip to content