Novi Centar za istraživanje bioraznolikosti u zagrebačkom parku Maksimir

U zagrebačkom parku Maksimir, v.d. ravnatelja SAFU-a Dragan Jelić je s gradonačelnikom Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem obišao Centar za istraživanje bioraznolikosti “Sciurus” koji je uređen i opremljen u sklopu 4,6 milijuna eura vrijednog projekta „Gradski prozori u prirodu“.

Nakon obilaska Centra Jelić je čestitao korisniku projekta, Gradu Zagrebu na projektu koji će doprinijeti jačanju posjetiteljske destinacije grada i parka Maksimira na europskoj razini.

„Lokacije poput ove potrebno je očuvati i ulagati u njih i zato me veseli što se u okviru ovog projekta uređuje i oprema Centar koji danas obilazimo, nabavljaju se multimedijalni programi i aplikacije, obogaćuje zelena infrastruktura, provode volonterski programi i još mnogo toga“, poručio je Jelić.

Dodao je i kako je SAFU u okviru OPKK pratio provedbu ukupno šest projekata Grada Zagreba vrijednih 64,6 milijuna eura.

 „Ako tome pribrojimo i projekte institucija kojima je osnivač Grad Zagreb, radi se o ukupno 26 projekata vrijednih čak 262,9 milijuna eura“, zaključio je v.d. ravnatelja SAFU-a.

 U svojem obraćanju gradonačelnik Zagreba je kazao kako je velika privilegija živjeti u gradu koji ima park u kojem obitava preko 100 vrsta ptica.

 „Mnogi gradovi se time ne mogu pohvaliti, stoga ćemo ovakve projekte nastaviti i dalje podupirati, te širiti zone zaštićene prirode“, rekao je Tomašević i istaknuo kako ga vesele brojne edukativne aktivnosti koje će učenicima i građanima biti omogućene.

Skip to content