Novi smjer regionalnoga razvoja predstavljen u Zadarskoj županiji

Predstavnici regionalne i lokalne vlasti pokazali su veliki interes za sufinanciranje projekata putem dostupnih programa za razvoj lokalne zajednice i Programa integrirane regeneracije malih gradova, a razgovaralo se i o novom modelu indeksa razvijenosti te izmjenama i dopunama pravnog okvira politike regionalnoga razvoja s posebnim naglaskom na Zakon o otocima.

Ministrica je poručila otočanima da se aktiviraju jer im je Programom razvoja otoka osigurano 19,5 milijuna kuna u 2017. godini. Također je najavila kako će s njima sustavno raditi na novom Zakonu o otocima i drugim pitanjima bitnim za njihov opstanak.

U okviru posjeta Zadarskoj županiji ministrica Žalac sastala se i s gradonačelnikom Grada Zadra Božidarom Kalmetom i njegovim suradnicima kako bi razgovarali o provedbi projekta Obnove i turističke valorizacije kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače te o drugim projektima Grada Zadra prijavljenim na natječaj „Integrirani razvojni program temeljen na obnovi kulturne baštine“. Jedna od tema bila je i priprema Grada Zadra za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja.

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica Žalac večeras će sudjelovati i na svečanom otvorenju Kneževe palače, kulturno povijesnog kompleksa koji je uspješno obnovljen pomoću 35,6 milijuna kuna iz EU fondova. „Otvorenje Kneževe palače veliki je događaj za Zadar i čitavu županiju zbog svog kulturnog, turističkog, ali i gospodarskog značaja“, istaknula je ministrica Žalac.

Skip to content